Očkovanie MOJ v Kanianke

V utorok 11.1.2022 sa v Kanianke uskutočnilo očkovanie mobilnou očkovacou jednotkou (MOJ), ktoré začalo o 9tej hodine ráno.

Možnosť očkovať priamo v našej obci ponúkla Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Túto ponuku obec využila spoločne s obcami Lazany a Poruba. Po množstve komplikácii, na strane MZ SR sa s registráciou občanov v rámci obce začalo ešte pred vianočnými sviatkami a to 17. decembra 2021. Občania sa mohli registrovať pomocou registračných formulárov, ktoré boli k dispozícii pre DK Kanianka v sídliskovej časti obce, tak aj pred KD v starej časti obce. Pre registráciu mohli použiť mail, telefonát či SMS na číslo DK Kanianka a to do 30. decembra 2021.

Do tohto termínu sa v Kanianke, Lazanoch a Porube na očkovanie zaregistrovalo spolu 198 občanov. Na vakcináciu sa nakoniec dostavilo 156 občanov zo všetkých troch obcí. Zaočkoval ich tím 5 pracovníkov z NsP Bojnice na čele s MUDr. Kotríkom. Očkovanie prebehlo bez väčší komplikácii, či už zdravotných alebo administratívnych.

Prikladáme zopár fotografii z očkovania: