Súťaž vo varení hovädzích držiek

Zamilovaný Valentín už prešiel, ale my sme sa ho rozhodli osláviť netradične. Žiadne zamilované odkazy, srdiečka či kvety. U nás v Kanianke sme ho oslavovali vnútornosťami. Znie to strašidelne, ale opak je pravdou.

Sobotné dopoludnie bolo v Kanianke venované hovädzím držkám. Súťaž vo varení jedál z držiek pod názvom KANIANSKA VALENTÍNSKA DRŽKA sa konala v areály pri vodnej nádrži Kanianka a jedlo rozvoniavalo už od ôsmej hodiny rannej. Celkovo sa do súťaže zapojilo jedenásť tímov, ktoré mali tri a viac členov. Do súťaže prihlásil svojich mužov aj DHZ Kanianka pod príznačným názvom Hasiči Kanianka, Slovenský rybárky zväz reprezentovali jeho členovia pod názvom Kanianski Rybári, rodina Kozákova sa zapojila do súťaže pod nečakaným názvom Kozákovci. Najväčšie zastúpenie mali pracovníčky z Materskej školy Kanianka, ktoré do súťaže prihlásili až tri tímy. Šikovníček 1 a Šikovníček 2 reprezentovali dámy. Zato tretí tím za MŠ pod názvom PPTKKA bol čisto mužskou doménou. Možno vás zaujíma, čo znamená skratka PPTKKA, podľa informácii od členov tímu to znamená PoloProfesionálny Turistický Klub Kanianskych Abstinentov (Niektoré média, sa však nezhodujú v interpretácii posledného A, tak uvádzame aj alternatívny názov, ktorý znie PoloProfesionálny Turistiský Klub Kanianskych Amatérov. Necháme na Vás vybrať si názov, ktorý je vám bližší).

Veľmi nás teší, že svoje zastúpenie na súťaži mali aj členovia Jednoty dôchodcov Slovenska Kanianka a súťažili pod názvom Seniori. Ďalším tímom boli členovia FK Junior Kanianka, inak známi ako Futbalisti. Ich tím bol výnimočný tým, že mal najviac členov zo všetkých zúčastnených tímov. Rodina Geierová, ktorá sa prihlásila do súťaže ako úplne prvá skupina pod názvom Veselé držky, mala sparťanské podmienky. Nepriniesli si kotlinu ale varili držkový perkelt v kotlíku na trojnožke. Mali najťažšie podmienky, nevzdali sa  a pán starosta odmenil ich úsilie „Špeciálnou cenou starostu obce Kanianka“.

Zvesti o našej KVD (Kanianskej Valentínskej Držke) sa rozniesli po celom Slovensku. Prišiel nás podporiť tím z Bojníc a dvaja jeho členovia prišli až z Brezovej pod Bradlom. Aby ostali verní Bojniciam, dali si názov podľa bojnického hradného pána Pálfyho surikaty. Najväčší kus cesty merali do Kanianky stavbárski majstri z Pezinka so svojim tímov Páni majstri stavbári Pezinok. Ako sme neskôr zistili, boli nečakane silnou konkurenciou, nakoľko svoje kuchárske umenie predvádzajú na súťažiach vo varení nielen po celom Slovensku ale aj v Čechách. Hlavný kuchár nás prekvapil informáciou, že z podobných súťaží si odniesli už stotrinásť medailí.

Všetko navarené jedlo sa zjedlo, čo sa malo popiť, sa popilo a do nôty nám hral DJ Luky.

Ľudia, ktorí prišli podporiť súťažné tímy, obdržali sa finančný príspevok hodnotiaci lístok, ktorý hodili do pripravenej krabice tímu, ktorého jedlo im najviac chutilo. Nakoniec sa pozbierali všetky krabice, spočítali lístky a vyhlásili sa víťazi s najväčším počtom hodnotiacich lístkov.

  • 3. miesto – Fultbalisti (41 hlasov)
  • 2. miesto – Kaniansky rybári (64 hlasov)
  • 1. miesto – Páni Majstri Stavbári Pezinok (86 hlasov)

Veríme, že všetci, ktorí prišli, sa zabavili a že sa čoskoro stretneme na nejakej ďalšej akcii.